Selecteer de taal

Wie zijn wij? Wat doen wij?

De IFC, of kortweg de Friendshipclub, bestaat al sinds 1976 en is een vereniging met zo'n 130 leden (schepen), die graag een gezellige vereniging wil zijn. Daardoor wordt u niet gelijk van het lidmaatschap ontheven als u een andere boot koopt.
De meeste leden komen uit Nederland, maar ook een aantal uit het buitenland, tw. België, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

De leden komen uit heel Nederland, maar er is een belangrijke concentratie van thuishavens rond het IJsselmeer of daar min of meer dichtbij. Jaarlijks organiseren we een aantal 'natte' evenementen, en in de winter ook een 'droog' evenement om onze jaarvergadering te kunnen houden, meestal met uitnodiging van een gast, die een interessant verhaal heeft over zijn of haar reizen.

Voor verder informatie: gebruik het menuknopje Evenementen bovenaan voor wat we zo al doen.
Daarnaast geven we een clubblad uit dat graag gelezen wordt. Zie Clubblad.
Wilt u informatie over Friendships, gebruik het knopje Schepen.
Een stukje historie over 'de' werf vindt u onder het knopje Werf.
Wilt u contact met ons of lid worden, gebruik het knopje Contact waar ook de bestuursleden staan.

Voor technische zaken en vragen of advertenties, kunt u terecht op ons Forum.

Veel plezier op deze site. Uw opmerkingen zijn welkom.

Heb je ook foto's? Stuur ze dan als niet al te grote jpg of gif bestanden (ongeveer 72-100dpi) naar de webbeheerder.

 

We zijn ook op Facebook te vinden: https://www.facebook.com/groups/712928232203066/?ref=share_group_link

 


Nieuws

 

Informatie over de casco-afbouw van een FS 28

Op het besloten deel is een (vermoedelijk) compleet dossier toegevoegd over de casco-afbouw van een Friendship 28. Dat betekent veel tekeningen, ook met details van de maatvoering en veel instructies hoe je het beste te werk kunt gaan.

Veel vragen zijn er over hoe de FS 28 in elkaar zit. Je wilt ergens bij, of je wilt wat veranderen, dan bieden de gedetailleerde tekeningen een uitkomst. De instructies vertellen je hoe je met de verschillende materialen om moet gaan. Allemaal inzichtelijk en heel leerzaam.

 

Hemelvaart 2023: eindelijk weer een Waddentocht

Op het besloten deel "Alleen voor leden" zijn de foto's van dit evenement verschenen. En ... het zijn er heel veel!

 

De website krijgt een uitbreiding: Alleen voor leden

Sinds kort bestaat die uitbreiding al. De menu-knop Alleen voor leden leidt je ernaar toe. Daarna heb je de mogelijkheid een account aan te maken, ofwel je te registreren. Daarvoor gebruik je je eigen naam, een gebruikersnaam en je bekende emailades, die ook gecheckt wordt ter verificatie. Daarna krijgt de administratie een email om je account goed te keuren. Dan staat dat deel voor je open.

Wat gaan we daar neerzetten? In ieder geval informatie die alleen voor leden bedoelt is, voorbeelden:
- het bestellen van een vlag;
- de Facebook-link die alleen voor leden bedoelt is;
- informatie van en over de Algemene LedenVergadering;
- betaalde content, zoals tekeningen van de Friendship.
De lijst is niet uitputtend, maar alles waarvan we vinden dat het alleen voor onze leden bestemd is, komt daar te staan.

Wat staat er al zo op het besloten deel?

Winkel - u kunt hier een vlag bestellen.
ALV - agenda's, notulen en jaaroverzicht van de secretaris
Evenementenarchief - verslagen en foto's van evenementen uit 2014-2015-2016
Schepeninformatie - tekeningen van de FS 26,28 en 35
Techniek en onderhoud:
- apparatuur: 46 handleidingen en informatie-artikelen
- handleidingen van motoren: 25 stuks, waaronder ook informatie hoe een onderdeel te vervangen.
- onderhoud: 26 doe het zelf-instructies.

 

Evenementen 2023 zijn in principe bekend

Kijk op de Evenementen-pagina. Ons voorstel voor 2023 staat hier in een overzicht. Op onze Algemene Ledenvergadering komt het uitgebreider aan de orde. Wanneer vindt de ALV plaats en waar? Druk snel op de menu-knop Evenementen!

 

Rondje Noord-Holland met Pasen 2022

Met Pasen is er een rondje Noord-Holland in aantocht. Lees meer en schrijf je in! Dit kan op de Evenementen-pagina.
Ga daar naar  toe en klik op de link in de tabel.

 

De inschrijving voor onze Algemene Leden Vergadering is nu geopend.
Ga naar de pagina Evenementen en klik daar op de link Winterevenement 2022 in Hoorn incl. ALV.
Het inschrijfformulier staat onder aan na de informatie over deze dag. (NB. inschrijving gesloten)

 
Emailing naar onze leden

Op 6 januari 2022 hebben we een emailing naar onze leden gestuurd. Dit bevat het concept-jaarprogramma van 2022. Deze emailing en jaarprogramma kunt u vinden op onze pagina Evenementen.

 

Bestuursvergadering 13 december 2021

Gisterenavond heeft het bestuur weer eens vergaderd. Niet fysiek bij elkaar maar via een van de digitale vergadertools op onze PC/laptops. Hoewel niemand weet hoe het in 2022 zal gaan lopen met de covid, heeft het bestuur besloten wel een normaal programma voor 2022 op te stellen. De precieze data en wat we dan gaan doen zullen hier aangegeven worden. Om alvast een datum te verklappen omdat het al vroeg in het jaar is: zondag 27 februari 2022 zullen we proberen de sluizen van IJmuiden te bezoeken. Deze datum kan alvast in uw agenda!
Eind januari hopen we weer een Friendship Flitsen uit te brengen. Heeft u nog een leuk verhaal of een toelichting op een stuk techniek? Stuur het op, we kunnen nog wel wat gebruiken.

 

Bezoek aan de zeesluizen van IJmuiden

Op 21 november 2021 brengen we een bezoek aan de zeesluizen in IJmuiden. Alle leden zijn uitgenodigd. Er is de laatste jaren veel gebeurd aan de grootste sluizen ter wereld. Dat maakt het interessant om hun verhaal daarbij eens te horen. Het bezoek is niet gratis, maar daar zit van alles in wat u er voor terugkrijgt. Het belooft een leerzame dag te worden. Zie voor meer informatie over dit bezoek op de evenementen-pagina. Daar kunt u ook inschrijven.

Update 15 nov. 2021

Helaas. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen heeft het bestuur besloten in overleg met de ontvangende organisatie het bezoek niet door te laten gaan. Jammer maar het is even niet anders. Op een later moment zullen we de zeesluizen alsnog bezoeken. We wachten op betere tijden.

 
Barbecueën in Enkhuizen

In het weekend van 23 en 24 oktober 2021 gaan we naar Enkhuizen om te barbecueën. We hebben het meer gedaan en we vinden het leuk. De lol zit hem niet alleen in het barbecueën, maar natuurlijk ook in het daarna toe varen en het gezellig samenzijn. Lukt het varen niet? U mag ook met de auto komen. Lees meer op de evenementen-pagina, waar u zich ook kan inschrijven.

 

Eindelijk: ons eerste evenement in 2021

Nu (11 september 2021) kunnen we stellen dat het tij is gekeerd! Op deze datum hebben we ons eerste evenement van dit jaar kunnen houden. En ... niet zomaar een: we hebben ons 9e lustrum nog in het juiste jaar kunnen vieren! 45 jaar lang deden we dat altijd in het voorjaar tegelijk met onze algemene ledenvergadering. En nu dus wat later, het was in meerdere opzichten een FEEST!

Niet alleen bestaan we 45 jaar, maar oh wat waren we allemaal blij om elkaar weer te ontmoeten. Het heeft zeker bijgedragen aan de feestvreugde.
De locatie bleek een uitstekende keuze: Loetje aan het IJ. In de bovenzaal hadden we een prachtig uitzicht op de haven van Amsterdam Marina, waar een divers aantal Friendships lagen van leden die met de boot gekomen waren. Broederlijk naast elkaar een Friendship 22 en een Friendship 38.

We mochten ze allemaal bezoeken na de ledenvergadering (eindelijk weer eens gehouden!) en de aansluitende lunch.

Het zat allemaal echt mee, want al tijdens de ledenvergadering kwam langzaam het zonnetje erbij. De vergadering was snel en zeker niet langdradig en de lunch was prima verzorgd. Dat mocht ook wel want later in de middag was een boottocht gepland door Amsterdam. Met twee omgekatte tjalken uit de 19e eeuw was de groep (vanwege de corona) prima verdeeld. Stuurmanskunst was vereist want de doorgangen in de bocht waren soms erg krap. Hoe we precies gevaren zijn weet ik niet meer, want ook op het water kun je verdwalen en gedesoriënteerd zijn. We deden er twee uur over, met een paar drankjes natuurlijk, en er was een toilet aan boord.

Teruggekeerd bij Loetje gingen we pas echt aan de borrel, zoals dat heet. Met een bittergarnituurtje erbij. Dat ging onmerkbaar over in het wijntje bij het diner. Loetje staat bekend om zijn biefstuk en dat hebben de meesten ook gegeten. Het was prima in orde. De gewone biefstuk, de biefstuk Bali (met een sambaljustje) of de tonijnbiefstuk: het was genieten. Al etend en pratend en luisterend ging het toch snel voorbij, en de vermoeidheid ging ook een rol spelen. Het werd tijd om naar huis te gaan. Maar niet met lege handen! Iedere boot kreeg een gave rugzak mee met een karakteristieke opdruk van de Friendship Club. Alweer een moment om met groot plezier op terug te kijken. En zo hebben WIJ er velen!

 

In tijden van corona.

We hebben al in het begin van het jaar een planning gemaakt van de dit jaar te organiseren evenementen. Zie de evenementenpagina.
Maar realisme weerhield ons ervan dit al uitgebreid naar de leden te communiceren. Nu hebben we het wel gedaan in de veronderstelling dat er een moment komt dat een evenement wel weer kan.

Natuurlijk zijn we sterk afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, die we zullen volgen. Want we willen wel verantwoord bezig zijn.
Zodra het kan hoort u van ons. Hetzij via ons clubblad, de Friendship Flitsen, of hetzij via onze emailing. Dus zorg ervoor dat wij over een correct emailadres van u beschikken.

We gaan er zeker vanuit dat op enig moment we toch weer een evenement kunnen laten doorgaan.