dieselmonteur omgeving Uitgeest

Moderator: admin

Plaats reactie
Rolf79
Berichten: 5
Lid geworden op: Ma 16 Nov 2020 2:04 pm
Contact:

dieselmonteur omgeving Uitgeest

Bericht door Rolf79 »

Hallo allemaal,

Sinds kort zijn wij de trotse bezitters van een Friendship 28 uit 1986. De basis van de boot is goed maar heeft overall gezien wat liefde nodig. Dit geldt ook voor de motor, een Volvo Penta 2002 welke behoorlijk rookt en naar mijn idee ook diesel "lekt" in het carter.
Graag zouden wij de motor eens professioneel laten nakijken, ik ben zelf wel handig maar wil graag weten waar we aan toe zijn.

Weet iemand binnen dit forum een goede en betaalbare dieselmonteur in de omgeving van Uitgeest / Noord Holland die ervaring heeft met dit type Volvo?

Bedankt!

Karel
Berichten: 11
Lid geworden op: Ma 12 Sep 2016 1:20 pm
Contact:

Re: dieselmonteur omgeving Uitgeest

Bericht door Karel »

Hi Rolf79
Ik weet in de buurt van Uitgeest niet direct een dieselmonteur voor je maar in Beverwijk zit dedieseldoktor.nl
Dat is een Watersportwinkel/website die gespecialiseerd is in het leveren van filters en onderdelen voor scheepsmotoren. Tevens ondersteuning voor het onderhoud van dieselmotoren (pleziervaart). De eigenaar geeft ook veel motor adviezen bij het zeilersforum.nl
Je schrijft dat je best wel handig bent dus je zou een poging kunnen wagen om het zelf op te pakken met eventueel advies.
Ik woon zelf in Castricum en heb zelf ook een VP MD2002 en doe het onderhoud ook zelf. gewoon proberen :-)
Op zijn site vind je ook reparatie adviezen onder het hoofdstuk "doe het lekker zelf" (als voorbeeld onderstaande link) en je zou hem eventueel kunnen bellen voor advies.
Voor het brandstof in de olie probleem zou je hier aan kunnen denken
https://www.dedieseldokter.nl/c-4226653 ... -persklep/
Wat betreft het bovenmatig roken van de MD 2002, belangrijk is onder welke condities het voordoet en welke kleur de rook heeft, blauw, grijs, wit, zwart geven hebben vaak verschillende achtergronden. https://www.dedieseldokter.nl/c-4226641/rookvormen/

met vriendelijke groet
Karel van Leeuwen
Friendship 28 MK3- 596 "UIVER"

Rolf79
Berichten: 5
Lid geworden op: Ma 16 Nov 2020 2:04 pm
Contact:

Re: dieselmonteur omgeving Uitgeest

Bericht door Rolf79 »

Beste Karel,

Bedankt voor de reactie en advies. Ik had al het e.e.a. gelezen over en van de Dieseldokter maar nog niet gezien dat deze 'om de hoek' in Beverwijk zit. Ik ga zeker contact met hem opnemen voor meer informatie en eventueel onderdelen, periodiek onderhoud moet sowieso gebeuren!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast