Afdrukken

Tja, het lustrum hebben we gevierd. Het was een groot succes. Binnenkort komt er weer een Flitsen uit en daar staat alles in van onze viering. Nog heel even geduld. In de Flitsen (2016-nr. 2) staat ook de aankondiging van het Hemelvaartevenement. Zie hiervoor ook bij de evenementen.

 

Het is onvoorstelbaar. Elke vijf jaar vieren we ons lustrum uitbundig. En dat al voor de achtste keer.VOCschip Voor zo'n club als de onze is dat best bijzonder. Zoveel merkclubs zijn er nu ook weer niet. En wij doen het al van af 1976.

VOClogoWe hebben zelfs nog leden van het eerste jaar. Niet dat ze nog allemaal een Friendship hebben, maar trouw zijn ze wel gebleven. Eerlijk gezegd hopen we dat ze ook weer van de partij zijn. Daarnaast zijn er ook heel veel nieuwe leden die we graag willen begroeten, het is ook hun feest.

Het is een vast stramien. Het bestuur heeft vier jaar de tijd iets leuks te bedenken en het op een geschikt tijdstip te organiseren. Wij denken dat het dit jaar weer zal lukken. Alleen een tevreden klant is een klant houden we aan.

Dit lustrum gaan we naar de Bataviawerf in Lelystad. Zaterdag 9 april vieren we daar ons 40 jarig bestaan. Nog niet zo oud als de VOC, maar we komen in de buurt, zo voelt het aan.restaurantHet wordt een feestdag vol afwisseling. Behalve de gezelligheid die blijft constant aanwezig. Dat is niet zo moeilijk want we gaan leuke dingen doen. Zo iets als zeilen.

Het enige verplichte onderdeel is een piepkleine jaarvergadering, die goed is voorbereid en daardoor niet lang hoeft te duren. Tot nu toe is dat bij elk lustrum zo gegaan en goed gegaan. Ook deze traditie houden we in ere, leuk maar het kan leuker. Daar is de rest van de dag voor.

Als we elkaar begroet hebben of hernieuwd kennisgemaakt en wat met elkaar hebben bijgepraat met een kopje koffie in de hand gaan we stilletjes over in het uitgebreide (Batavia) lunchbuffet, dat is daar in de loop van de eeuwen sterk verbeterd.

Na de kleine jaarvergadering gaat het echte werk gebeuren. Er zijn Workshops, rondleiding en film. Alleen niet allemaal tegelijk. Daarom gebeurt het in wat kleinere groepjes en daarvoor heeft u van te voren een keuze gemaakt welke Workshops uw voorkeur verdient. Alleen de volgorde is voor de meesten anders, het programma blijft het zelfde.

In de Workshops wordt enige creativiteit verwacht, dat lijkt ons met zo'n groep vindingrijkeVOCbuiten zeilers geen probleem. Anders, gelachen wordt er toch wel. De middag is zo voorbij helaas, dus geniet zolang het kan.

Aan het einde van de middag komen we weer uit in het restaurant, waar een uitgebreid barbecuebuffet het slotakkoord gaat vormen. Maar niet helemaal want voor we afscheid nemen hebben we nog een verrassing voor elk aanwezig schip.
Gelukkig hebben we leden die zich graag laten verrassen, we hopen dat u ook daarbij hoort.

Dat allemaal bieden we onze leden aan voor een bedrag van € 19,50 per persoon. Goedkoper kunnen we het niet maken.

Schrijft u snel in, want wij moeten de aantallen tijdig doorgeven. Het inschrijfformulier voor het (winter)lustrumevenement vindt u op de Evenementen pagina.
Tot 9 april!

Hits: 9442